Nominatie voor ABCDate!

Prijsnominatie voor een innovatieve zorgimpuls

Ipse de Bruggen uit Zoetermeer is onlangs gestart met hun project ABCDate. ABCDate is voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Het is een complete methode voor contactbemiddeling met speciaal voor deze doelgroep aangepaste software en intensieve begeleiding die de kans op geluk, vriendschap en liefde significant vergroot.

Update: ABCDate heeft gewonnen!

ABCDate vergroot de kans op geluk, liefde en vriendschap!

ABCDate van start bij Ipse de BruggenTot onze grote vreugde is het project ABCDate van Ipse de Bruggen nu één van de drie genomineerden voor de Anne-Marie van der Lindenprijs. Zorgkantoor DSW reikt deze prijs sinds december 2015 jaarlijks uit voor(startende) projecten en initiatieven die leiden tot goede zorg en die de cliënten direct ten goede moet komen. In aanmerking komen projecten in de regio's Nieuwe Waterweg Noord en/of Delft, Westland en Oostland. Ipse de Bruggen heeft het project ABCDate aangemeld voor de prijs.

Het gaat om een geldprijs als extra financiële impuls waarmee het project direct kan worden gestart of extra kracht krijgt om het project voort te zetten. ABCDate is een contactbemiddelingsmethode voor mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Leer Zelf Online heeft deze methode die bestaat uit geavanceerde online en offline ondersteuning bedacht en geproduceerd.

ABCDate bestaat uit de speciaal voor deze kwetsbare groep gemaakte datingwebsite ABCDate.nl en ontmoetingsavonden, thema-avonden en begeleiding voor zowel de cliënten als hun begeleiders. Cliënten kunnen er op zoek naar maatjes, om eenmalig of af en toe iets leuks mee te doen, vriendschappen en of relaties.

Op 7 december a.s. wordt in het Stedelijk Museum in Schiedam de winnaar van de prijs bekend gemaakt.

 

Start van ABCDate bij Ipse de Bruggen
Deelnemers van ABCDate op de startavond bij Ipse de Bruggen in de Smulhoeve in Den Haag.

ABCDate in de pers

Meer hulp van Leer Zelf Online