Naar een ziekenhuis

Beter voorbereid op een ziekenhuisbezoek

Naar het ziekenhuis moeten we helaas allemaal wel eens. Of het nu voor jezelf is vanwege een onderzoek of een operatie. Of vanwege het bezoek aan iemand die in het ziekenhuis ligt. Voor mensen met een verstandelijke beperking levert een bezoek aan een ziekenhuis vaak veel spanning op.

Steffie heeft daarom de uitleg Ziekenhuis.steffie.nl in makkelijke taal gemaakt. Want als je weet wat er gaat gebeuren, wordt de wereld weer een stukje eenvoudiger. Voor iedereen.

Ervaringsdeskundigen van Steffie testen de toegankelijkheid van het OLVG.
Ervaringsdeskundigen van Steffie testen de toegankelijkheid van het OLVG.

Minder stress en angst

Het team van Steffie heeft een website met begrijpelijke informatie gemaakt die een bezoek aan het ziekenhuis eenvoudig uitlegt en daardoor voorspelbaarder maakt. Hierdoor worden mensen zich bewust van enige voorbereiding en worden angst, onzekerheid en de kans op faalervaringen gereduceerd. Een prettige bijkomstigheid is ook dat het bezoek voor het ziekenhuis efficiënter en klantvriendelijker kan verlopen.

Elke ziekenhuis is anders ingericht en uitgerust, maar veel van de interne processen zijn vaak gelijk. Toch is het niet voor iedereen even duidelijk of eenvoudig om naar het ziekenhuis te gaan. Wat moet je bijvoorbeeld meenemen? Moet je je ergens op voorbereiden? En hoe doe je dat? Dit en nog veel meer zaken legt de bekende webhulp Steffie eenvoudig uit op haar nieuwe website Naar een ziekenhuis.

Deze website is ook het logische vervolg op de succesvolle projecten Naarjehuisarts.nl, Naarjetandarts.nl en Kunstgebit.steffie.nl.

Doelstellingen

Voor het project Naar een ziekenhuis zien we de volgende doelen

  • Het beter voorbereiden op een ziekenhuisbezoek door het geven van een eenvoudige algemene uitleg;
  • Diverse specifieke ziekenhuisprocessen voorspelbaarder maken, waardoor de doelgroep minder angst gaat ervaren;
  • Het geven van adviezen tijdens de ziekenhuisopname zoals wat neem je mee, hoe communiceer je met artsen en verpleegsters, maar ook beslissingen over onderzoek en behandeling;
  • Het voorbereiden op ontslag uit het ziekenhuis, het maken van afspraken met verwanten en of begeleiders van zorginstellingen
  • De website optioneel ook in Engelse en Arabische vertaling aanbieden waardoor een nog grotere doelgroep gebruik kan maken van de website.

Meer weten of meedoen?

Het project is een samenwerking tussen Leer Zelf Online, Platform Verstandelijk Gehandicapten Brabant en het OLVG. Met steun van SOVAK, Patiëntenfederatie Nederland en Zilveren Kruis Stichting Achmea Gezondheidszorg.

Neem voor meer informatie of samenwerking contact op met projectleider Karlijn Tuin via info@leerzelfonline.nl of 0348743272. Een uitgebreide mediakit vindt u hier.

Voor mensen met een verstandelijke beperking levert een bezoek aan een ziekenhuis vaak veel stress op. Steffie kan helpen.


Andere lopende projecten