Begrijpelijke informatie over roken

Steffie helpt op Roken.steffie.nl om stoppen met roken beter bespreekbaar te maken voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Roken, je doet het misschien al heel lang. Of je rookt nog maar kort. Je denkt er misschien helemaal niet meer bij na. Sommige mensen vinden het prima dat ze roken en sommige mensen twijfelen weleens of ze niet beter kunnen stoppen.

Steffie helpt je met begrijpelijke informatie over roken:

  • Hoe werkt bijvoorbeeld een verslaving?
  • Welke invloed heeft roken op mijn gezondheid?
  • En wat zijn voordelen van stoppen met roken?

Stoppen met roken is namelijk best ingewikkeld. Het is een vrij ernstige verslaving. Met hulp van Steffie wordt de kans groter dat je misschien kan stoppen. Zo kan je beter een besluit nemen.

De coronacrisis maakt nog eens duidelijk hoe kwetsbaar onze gezondheid is. Roken is een van de hardnekkigste verslavingen, waar jaarlijks meer dan 20.000 mensen in Nederland door sterven. De overheid en andere organisaties streven daarom samen naar een rookvrije generatie in 2040. Zorginstellingen spelen daarbij nadrukkelijk een voortrekkende rol.

In 2030 moeten alle zorgorganisaties rookvrij zijn, zo is afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord. Deze verklaring is in november 2020 door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ondertekend.

Eerder hielp Steffie al met Bekijkhetnuchter.nl als je minder wilde blowen en drinken. Steffie heeft de website samen gemaakt met het Kennisplein gehandicaptensector van Vilans en de lieve ervaringsdeskundigen van Cordaan.

Steffie helpt op Roken.steffie.nl om stoppen met roken beter bespreekbaar te maken door mensen met een verstandelijke beperking.

Andere projecten van Leer Zelf Online