Snel zaken eenvoudiger maken

Mini Tutorial

De Mini Tutorial is dé manier om ingewikkelde processen of handelingen eenvoudig uit te leggen en te voorzien van toelichting. Zonder gebruik van te snelle video's of lange teksten.

Eenvoudig is best moeilijk

Met de Mini Tutorial van Leer Zelf Online kan informatie op een net zo aantrekkelijke manier worden aangeboden binnen uw website. Maar dan in het eigen tempo van de bezoeker en op een gestructureerde manier. Je kent ze vast ook, de uitlegvideo's die in één minuut ingewikkeld beleid willen uitleggen, complexe instructies willen geven of een berg informatie over de kijker uitstorten. Ze gaan altijd te snel en ze proberen op een gehaaste manier te veel informatie over te dragen.

Eigen tempo

Iedere bezoeker van je website heeft echter een eigen tempo waarin informatie wordt verwerkt en opgenomen. Waarom wordt dat tempo dan bepaald door de video? Een video kan een visueel aantrekkelijke manier zijn om informatie aan te bieden. Maar het kan vaak veel beter!

Alternatief voor uitlegvideo

De Mini Tutorial van Leer Zelf Online is het alternatief voor een informatievideo of animatie. Met de Mini Tutorial kan informatie op een even aantrekkelijke manier worden aangeboden binnen je website. Maar dan in het eigen tempo van de bezoeker en op een gestructureerde manier. Leer Zelf Online heeft met producten zoals Steffie en ABCDate jarenlange ervaring met het stapsgewijs, eenvoudig uitleggen van ingewikkelde zaken aan verschillende doelgroepen.

Hoe werkt de Mini Tutorial?

 • Stap voor stap in eigen tempo te doorlopen
 • Elke stap voorzien van tekstuele en gesproken uitleg
 • In eenvoudige taal geschreven en voor een grote groep mensen geschikt
 • Ook geschikt te maken voor anderstaligen
 • Geeft een aantrekkelijk beeld door het gebruik van fotografie, illustraties, animaties of korte videofragmenten
 • Te koppelen aan aanvullende informatie en contact- of verkoopmogelijkheden op je website
 • Er kunnen meerkeuzevragen met feedback worden toegevoegd om kennis te toetsen
 • Ook als slideshow voor klassikale uitleg te gebruiken
 • Te integreren in je website en aan te passen aan je huisstijl
 • Geoptimaliseerd voor gebruik op desktop als op een mobiele telefoon

Praktijkervaring

Onze ervaring in combinatie met het beproefde technische platform kunnen we nu ook toepassen op jouw vraagstukken. Binnen je website en passend bij jouw doelgroepen. Zo bereik je op een effectieve manier een groter publiek. Uitgelegde handelingen en procedures verlopen soepeler en je hoeft minder vragen te beantwoorden. Voorbeelden van zaken waarvoor een Mini Tutorial kan worden gebruikt zijn:

 • Uitleggen van (overheids)beleid
 • Uitleggen van Wet- en regelgeving
 • Stap voor stap ondersteuning bij (technische) procedures
 • Productvoorlichting
 • Eenvoudige uitleg voor speciale doelgroepen
 • E-learning / Microlearning

Voorbeelden

Bekijk hieronder een aantal gevarieerde voorbeelden. Klik binnen een Mini Tutorial op de full-screen knop om een full screen versie te bekijken. Klik op de om de tekst te laten uitspreken. Sommige uitleg is in meerdere talen beschikbaar. Klik op ​ om een andere taal te kiezen​​​​​​.

De was doen

Hieronder staat een voorbeeld van een eenvoudige uitleg voor bewoners van een zorginstelling die zelfstandig de was mogen doen. Doordat de uitleg stap voor stap en op een mobiele telefoon te bekijken is, is de uitleg ook naast de wasmachine in de waskamer te gebruiken. Op de wasmachine zit een QR code die direct toegang geeft tot de uitleg. In deze versie van de uitleg zijn ook quizvragen opgenomen om het geleerde direct te toetsen.

 

Huisregels voor een opvanglocatie voor vluchtelingen uit de Oekraïne


Uitleg over het gebruik van apparaten

Snel op weg met het meten van bloeddruk met de Omron M6. In de uitleg zijn handige links naar de Hartstichting en Omron opgenomen.

Andere voorbeelden waar we recent aan werkten zijn e-learning voor één van de grootste e-learning aanbieders voor speciale doelgroepen en bijvoorbeeld uitleg over het gebruik van de telefooncentrale voor gemeenteambtenaren.

Meer informatie nodig?

Laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Mini Tutorials voor jouw organisatie of product. Jacob van Foreest en Jacques de Wit staan je graag te woord via 0348743272 of info@leerzelfonline.nl.

 

Andere projecten van Leer Zelf Online