Veel informatie kan makkelijker

Wat wij doen

Leer Zelf Online biedt hulp aan organisaties om begrijpelijke informatie aan te bieden. Zo worden diensten, producten en voorlichting weer toegankelijk voor iedereen.

Waarom moet het eenvoudiger?

Er zijn circa 3 miljoen mensen met een beperkte sociale zelfredzaamheid. Deze kwetsbare groep groeit snel nu de samenleving steeds ingewikkelder wordt. Veel organisaties bieden hun diensten of informatie alleen nog maar online aan. Door complexe handelingen, moeilijke en lange teksten, onduidelijke websites en lastige woorden komen duizenden mensen per jaar in de knel. Leer Zelf Online helpt om hun leven minder complex te maken.

Bekijk hier enkele voorbeelden van ons werk.

Hoe kunnen we helpen?

Leer Zelf Online is opgericht om allerlei kwetsbare groepen in de maatschappij te helpen moeilijke informatie te begrijpen. Wij richten ons o.a. op mensen met een verstandelijke beperking, senioren, laaggeletterden, migranten, kinderen, gedetineerden en cliënten uit de GGZ. Belangrijk feit: ook hoogopgeleide mensen lezen liever een makkelijke tekst.

Door jarenlang met deze doelgroepen te werken is Leer Zelf Online gespecialiseerd in het uitleggen van moeilijke onderwerpen in begrijpelijke en toegankelijke taal en waar mogelijk ook met illustraties en animaties.

Hulp nodig bij jouw project? Vraag een gratis quickscan aan of neem contact op met projectleider Jacques de Wit via info@leerzelfonline.nl.

Simpel werkt beter

Meestal gaan we eerst kritisch aan de slag gaan met de teksten. Teksten dienen in eenvoudig Nederlands te worden geschreven, om tegemoet te komen aan de wensen van verschillende doelgroepen.

Naast de teksten wordt er ook gekeken naar de vormgeving, een duidelijke navigatie en een goede gebruikservaring van alle mogelijkheden op de website.

Het liefst doen wij dit in samenwerking met focusgroepen, maar het is altijd mogelijk alleen onze expertise in te zetten.

 

Steffie legt van alles makkelijk uit

Een van de bekendste producties van Leer Zelf Online is Steffie. Steffie legt ingewikkelde onderwerpen op een makkelijke manier uit. Dat doet ze al voor meer dan 60 onderwerpen.

Van DigiD en een bezoek aan de huisarts tot je sociale netwerk en de Voedselbank. Met Steffie kan je alles leren over een onderwerp, maar ook oefenen of je voorbereiden. Zo helpt Steffie mensen, die de huidige maatschappij ingewikkeld vinden, om zelfstandig en met zelfvertrouwen mee te kunnen doen.

Wat maakt Steffie uniek?

  • Stapsgewijze uitleg in eigen tempo, geen te snelle video’s
  • Eenvoudig taalgebruik
  • Frisse illustraties en verhelderende animaties
  • Uniforme en heldere gebruikersinterface
  • Steffie karakter begeleidt de gebruiker
  • Alle teksten professioneel gesproken
  • Ook in andere talen beschikbaar
  • Gratis en laagdrempelig voor iedereen toegankelijk, geen inlog of abonnement
  • Modules zijn op te nemen in elke website
  • Bestaand netwerk van 2,5 miljoen unieke bezoekers per jaar

Omdat Steffie gebruik maakt van een zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd systeem en we alle technische kennis in huis hebben, kan voor elke situatie de beste maatwerkoplossing worden ontwikkeld.

Is er een onderwerp waar Steffie jou mee kan helpen? Neem dan vooral contact met haar op! Download hier haar folder (PDF).

Lees verder op Steffie.nl Overzicht van Steffies

Er is al Steffie-uitleg over meer dan 60 onderwerpen

Mini Tutorial

De Mini Tutorial van Leer Zelf Online is het alternatief voor een informatievideo of animatie.

Met de Mini Tutorial kan informatie op een even aantrekkelijke manier worden aangeboden binnen de website. Maar dan in het eigen tempo van de bezoeker en op een gestructureerde manier. Inclusief voice-overs in meerdere talen.

Meer weten over de Mini Tutorial

 

Een animatiefiguur als gids

Wanneer je een animatiefiguur, zoals Steffie.nl, op je eigen website of applicatie inzet, voelt een bezoeker zich erg geholpen. Een dergelijk animatiefiguur kan een bezoeker begeleiden door de juiste stappen, kan bepaalde knoppen of formulieren toelichten of kan aanvullende informatie geven.

Bovendien zorgt een animatiefiguur ervoor dat alle informatie voorgelezen wordt en kunnen knoppen of velden worden aangewezen of op een andere manier duidelijk visueel in beeld worden gebracht.

Steffie spreekt haar talen

Door een slimme combinatie van voice-over en spraaksynthese maakt ze de wereld veel eenvoudiger voor mensen die een zetje kunnen gebruiken.

Behalve voor iedereen die moeite heeft met ingewikkelde taal, is Steffie ook een heel geschikt middel om anderstaligen te informeren.

Op dit moment is er al Steffie-uitleg in meer dan 15 talen. De teksten worden met speciale aandacht vertaald, ingesproken en vervolgens opnieuw getest.

 

Steffie op je eigen website

Met een klein stukje code kan je een uitlegmodule van Steffie op elke website plaatsen. Zo staat de uitleg precies op de plek waar deze nodig is! Hieronder zie je een voorbeeld van een Steffie-uitleg over energiebesparing die op deze site is geplaatst.

Het plaatsen van Steffie-uitleg op een website is altijd toegestaan, zolang de uitleg openbaar toegankelijk is en er een verwijzing naar Steffie.nl bij staat.

Neem contact met ons op, dan helpen wij graag met de plaatsing van de uitleg. Bestaat er nog geen uitleg voor uw vraag of probleem? Dan denken we graag mee over een slimme oplossing.

Focusgroepen

Met focusgroepen, testpanels en mystery guests krijg je snel een beter zicht op de klantervaring door goed te luisteren en over de schouder mee te kijken.

Door middel van het organiseren van focusgroepen die jouw dienst of website testen, kan je zelf met de resultaten aan de slag om je dienst of website te verbeteren.

Meer weten over focusgroepen

Wat maakt onze methodiek uniek?

Leer Zelf Online werkt vanuit het didactische gegeven dat iedereen anders leert. Elk persoon verschilt van voorkeur van het opnemen, verwerken en onthouden van informatie. De een heeft visuele ondersteuning nodig door middel van illustraties en animaties, de ander heeft auditieve ondersteuning nodig en vindt het prettig dat een figuur alles vertelt of een stem de teksten voorleest.

Duidelijk

Leer Zelf Online speelt in op de verschillende leerprocessen door informatie auditief, visueel en tekstueel aan te bieden op een niveau die bij haar doelgroep past. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudig Nederlands, een logische zinsopbouw, korte, persoonlijke en actieve zinnen en woorden die veel voorkomen. De programma’s zijn gemakkelijk te bedienen met duidelijke knoppen. En door een goed ontwerp zijn ze ook geschikt voor mensen met een visuele beperking.

Testen

Alle programma’s van Leer Zelf Online zijn door de doelgroep in focusgroepen getest waardoor uiteindelijk deze methodiek is geboren.

In elke fase van ontwikkeling wordt de einddoelgroep betrokken: van het toetsen van ideeën, tot het laten zien van ontwerpen en schetsen, alsook het doornemen van teksten en usability testen.

Ervaringsdeskundigen van Steffie

Quickscan

Wilt u uw communicatie laten bekijken door het team van Leer Zelf Online? Neem dan contact met ons op.

Uw gegevens

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
URL website *
Telefoonnummer
captcha code

 

Partners

Door kennis, middelen en energie van onze partners te bundelen, bereiken we samen het maximale voor een eenvoudiger samenleving!

Leer Zelf Online heeft een zeer uitgebreid netwerk met partners die niet alleen geld, maar ook kennis leveren om onze producties tot een succes te maken. We zijn bijzonder trots op al deze organisaties die inzien dat de wereld om ons heen veel te ingewikkeld is voor worden voor kwetsbare mensen. Leer Zelf Online werkt probleemgestuurd en zoekt voor elk project de best passende partijen voor financiering, klankbordgroepen, expertise en maatschappelijk draagvlak.

Meer weten over onze partners