Snel websites eenvoudiger maken

Steffie On Site

De wereld is veel te ingewikkeld gemaakt door bedrijven en de overheid die je steeds meer zelf via moeilijke websites laten doen. Steffie On Site (SOS) is een slimme oplossing om deze websites snel geschikt te maken voor mensen met weinig of geen digitale vaardigheden!

Een extra Steffie-laag met eenvoudige informatie

Veel websites van bedrijven, gemeenten en de rijksoverheid zijn te ingewikkeld voor mensen met beperkte digitale vaardigheden. Ze zijn gebouwd vanuit het One-Size-Fits-All-principe, zijn heel talig of bevatten een erfenis aan onderliggende software die niet meer flexibel is. De moeilijke website kan vaak zelf niet meer aangepast worden omdat het te duur is of omdat het te veel tijd kost tot de volgende aanpassing.

Steffie legt daarom op de ingewikkelde website zelf uit wat er gebeurt en wat je allemaal moet doen om bijvoorbeeld een formulier goed in te vullen. Ze hertaalt op maat en ter plekke de informatie voor de bijzondere doelgroep. Zo kan men met een beetje hulp van Steffie beter afspraken maken met de gemeente, geldzaken regelen of iets online bestellen. Dat is effectief aan beide kanten van de lijn. Het levert zelfvertrouwen en trots op voor de bezoeker en het is efficiënt voor de website-eigenaar.

 

 

Omdat Steffie in een laag op de website zelf verschijnt, noemt ze dat Steffie On Site. Een extra online hulpje dat speciaal gemaakt is voor mensen die moeite hebben met ingewikkelde websites. Zo voorziet ze dus eigenlijk in de Jeugdjournaal-versie van de website.

 

Steffie kan als het ware zien waar de bezoeker zich op de pagina bevindt. Bij elk invulveldje, stuk tekst of knop kan ze gesproken en geschreven instructie geven. Zo wordt elke website een stuk makkelijker te bedienen door kwetsbare mensen.

Steffie On SIte op de website van de gemeente Utrecht

Steffie maakt bestaande websites slimmer

Steffie on site overlay

Steffie On Site maakt het ook mogelijk om stappen op een website over te slaan. Om een spraak te maken voor bijvoorbeeld een paspoort, hoef je niet meer een hele gemeentewebsite door te ploegen. Steffie On Site leidt je snel via de juiste route naar burgerzaken en het afspraakformulier. Ook legt ze ingewikkelde begrippen uit op een eenvoudig taalniveau.

Plaatsing is flexibel, veilig en voordelig

 

Iedere website kan voorzien worden van Steffie On Site. Vaak is deze vorm van extra uitleg stukken voordeliger dan het aanpassen van de bestaande codes of formulieren van de website. De broncode kan ook in eigen beheer genomen worden en is dus 100% veilig en afkomstig uit het eigen ecosysteem. Steffie bevat geen trackingcodes en legt geen bezoekersgedrag vast.

Wil je ook Steffie On Site op een bepaalde website? Laat ons dan hier weten welke website je eenvoudiger wilt maken! We zijn je graag van dienst!

Download hier de folder van Steffie (PDF).

Meer projecten van Leer Zelf Online