Eenvoudig Openbaar Vervoer

OV-chipkaart

De wereld die steeds verder digitaliseert is niet voor iedereen eenvoudig. Reizen met de OV-chipkaart kan bijvoorbeeld lastig zijn. 

Uit focusgroepen met de doelgroep is naar voren gekomen dat reizen met de OV-chipkaart ingewikkeld is voor bijvoorbeeld mensen met een beperking en voor ouderen. Daarom wordt het hele proces van het gebruik van de OV-chipkaart door Steffie uitgelegd. Zij legt het op een eenvoudige en innovatie manier uit. 

De website is interactief. Met een interactieve website zal een grotere groep personen uit de doelgroep bereikt worden. Op de website wordt gebruik gemaakt van visuele ondersteuning door illustraties en visualisaties van handelingen. De site is uitgebreid getest door de doelgroep met een verstandelijke beperking. Ook in de research die leidt tot het functionele en technische ontwerp is deze doelgroep goed ondervraagd door middel van focusgroepen. Hieruit is een website gekomen met uitleg en oefeningen over onder andere wat de OV-chipkaart is, waar je het kan kopen en hoe je het kan opladen. 

Ga naar de website

Steffie legt op een eenvoudige manier de OV-chipkaart uit