Grip op je geldzaken!

Snapjegeld.nl biedt helpende hand bij geldzaken

Op zaterdag 3 februari 2018 organiseerde Stichting Leer Zelf Online in de Winkel van Sinkel het Grote Geldfeest als feestelijke lancering van de website www.snapjegeld.nl. Deze website is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare doelgroepen in onze samenleving. Op deze gratis website staan uitgebreide informatie en antwoorden op vragen over geldzaken. Het Gote Geldfeest was druk bezocht door mensen met een verstandelijke beperking die door Pascal de pratende bankpas wegwijs werden gemaakt. Ook waren er leuke geldspelletjes en de Snapjegeldwinkel waar al het gewonnen geld direct weer kon worden uitgegeven!

“Een mooi project in aanloop naar de Week van het Geld (12 t/m 16 maart 2018)”, aldus Jacques de Wit van Stichting Leer Zelf Online. De website is met financiële steun van het ING NL fonds ontwikkeld en in samenwerking met het Nibud en de academie voor Zelfstandigheid gemaakt.

Warm welkom voor financiële zelfredzaamheid

Snap jij je geld?
Pascal de pratende bankpas in actie op het Grote Geldfeest.
Geldzaken zijn bijvoorbeeld voor laaggeletterden of mensen met een verstandelijke beperking vaak ingewikkeld. Deze website zorgt ervoor dat deze mensen geldzaken beter begrijpen. Niet eerder is er zo’n uitgebreide, complete en gratis website over geldzaken voor deze doelgroep gemaakt. “Er is een jaar lang door diverse teams heel hard gewerkt om de ruim 400 geldvragen en 365 geldtips te schrijven. De ambitie is om dé website te worden waar op een toegankelijke en speelse manier alles over geldzaken geleerd wordt”, aldus Jacques de Wit.

Online wordt offline

Op de gratis website staan meer dan 400 vragen en opdrachten over rekenen, administratie bijhouden, inkomsten, uitgaven, geld lenen, geld uitlenen, sparen, hulp bij geldzaken en tips om goedkoper te leven. Op het Grote Geldfeest werden de online geldvragen vertaald naar acht offline spelletjes. Zowel op de website als tijdens het Grote Geldfeest verzamelen deelnemers ‘goudstaven’ om hun ‘goudkluis’ te vullen. 

Grote belangstelling voor Snapjegeld.nl tijdens de opening van de nieuwe website op het Grote Geldfeest.

Toegankelijkheid als sleutelwoord

De website is eenvoudig te gebruiken. Het taalgebruik is op B1 niveau geschreven; zo worden er geen lange zinnen of moeilijke woorden gebruikt. Op de website leest de vrolijke animatie ‘Pascal De Pratende Bankpas’ alle teksten voor, zodat mensen die moeite met lezen hebben hiermee worden geholpen. Hanneke Suvaal, directeur van de academie voor Zelfstandigheid: “Met Snap Je Geld bevorderen we dat iedereen zo zelfstandig mogelijk met hun geld kan omgaan en er minder mensen afhankelijk zijn van familieleden of professionele begeleiders.


Snap je geld?!

Meer projecten van Leer Zelf Online