Kwetsbare mensen met elkaar verbinden

Geslaagde ABCDate speeddate in Amsterdam

ABCDate heeft onlangs een succesvolle speeddate middag georganiseerd bij ontmoetingsplek Da Costa in Amsterdam. Voor 31 mensen met een verstandelijke beperking zijn er veel nieuwe en waardevolle contacten ontstaan. De juiste samenwerking en ondersteuning zorgde voor de nodige succeservaringen in de liefde. Door middel van een subsidie van de Gemeente Amsterdam kon deze middag worden georganiseerd. 

Vergroot de kans op geluk en liefde voor mensen met een verstandelijke beperking!

Speeddate ABCDateDe juiste professionele begeleiding tijdens deze speeddate middag was essentieel! Zelfstandig speeddaten is voor deze doelgroep vaak lastig. De begeleiding van ABCDate en Da Costa schoof daarom regelmatig bij de duo’s aan om te kijken of men hulp nodig had bij het kennismaken, contact maken en het gesprek op gang te houden.

De speeddate middag bestond uit zes rondes van elk tien minuten. Voorafgaand aan de speeddates kreeg iedereen uitleg over de middag en werd iedereen voorzien van een naamsticker met daarop de voorkeur voor een date met een man of met een vrouw. Omdat daten voor deze doelgroep heel spannend is, stonden op alle tafels diverse hulpmiddelen. Zo kon er gebruik worden gemaakt van praat- en vragenkaartjes.

Voorbeeld ABCDate praatkaartjeOp de praatkaartjes staan pictogrammen van waaruit ze makkelijk vragen kunnen bedenken. De vragenkaartjes zijn voorzien van eenvoudige naar steeds moeilijkere vragen. Naar gelang het niveau en behoefte van de deelnemer konden ze een eigen hulpmiddel kiezen. Als de deelnemers het lastig vonden om elkaar vragen te stellen, konden ze samen ook het Liefde-Op-Een-Rij-Spel spelen; een liefdesuitvoering van het klassieke Vier-Op-Een-Rij-spel.

Iedereen kreeg kaartjes, zodat ze bij konden houden met welk persoon ze hadden gedate en als hulpmiddel om bij de houden met wie ze nog eens wilden afspreken. Op dit kaartje konden de deelnemers hun naam en mailadres schrijven. Deze mochten ze vervolgens uitdelen aan de personen met wie ze nog eens contact wilden hebben. Er werd menig kaartje geschreven en uitgedeeld! Het was een uiterst geslaagde middag, waarbij de deelnemers ook konden genieten van de lekkerste gratis hapjes en drankjes

Wil jij voor jouw organisatie of gemeente ook een succesvol ontmoetingsevent organiseren? Neem dan contact op met Amy de Waal of Ilse Renders van ABCDate!

Speeddate ABCDate