Help eenzaamheid de wereld uit

Professionals en onderzoekers kunnen verschil maken!

Dilana Schaafsma Ontmoet ABCDate ook op het symposium Dating en relatievorming bij jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking van Fontys Hogeschool Pedagogiek. 

Vergroot de kans op geluk en liefde voor mensen met een verstandelijke beperking!

De meeste mensen hebben behoefte aan een liefdesrelatie. Zo ook jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. In vergelijking met leeftijdsgenoten zonder beperking komen zij meer barrières tegen bij het vormen van een liefdesrelatie. Zij hebben vaak een klein sociaal netwerk en ervaren moeilijkheden met het aangaan van sociale contacten. Het gevolg hiervan is dat zij meer eenzaamheid voelen en vaker negatieve ervaringen opdoen. Als professionals en onderzoekers kunnen we hier iets aan doen!

In dit symposium gaan we dieper in op de ervaringen die jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking hebben met daten en relatievorming. Daarnaast bespreken we hoe zowel (aankomend) professionals als de doelgroep ondersteund kunnen worden in dit proces. Ervaringen uit de praktijk en onderzoek komen beiden uitgebreid aan bod. Doel van het symposium is dat deelnemers met concrete ideeën naar huis gaan over hoe zij relatievorming bij jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking kunnen bevorderen.

Sprekers

  • Judith Kreijne, pedagoog en seksuoloog Edusex, gespecialiseerd in relatievorming en dating bij mensen met een verstandelijke beperking en bekend van het BNN programma 'The Undateables'. Judith deelt recente inzichten en haar ervaringen in het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking bij het vormen van relaties.
  • Amy de Waal en Ilse Renders, pedagogen, trainers en begeleiders ABCDate
  • Dilana Schaafsma, gepromoveerd onderzoeker en docent bij Fontys Hogeschool Pedagogiek & Joke Stoffelen, promovendus bij Maastricht University. Expertise op het gebied van seksuele gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking en ontwikkelaars van het boekje Eerste Hulp bij Dating. Dilana en Joke delen recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van relatievorming en bespreken de implicaties ervan voor het werkveld van de zorg voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Wanneer?

8 juni 2017, van 11.30 uur tot 16.45 uur

Waar?

Fontys Hogeschool Pedagogiek
Rachelsmolen 1
5612 MA Eindhoven

Het symposium vindt plaats in de aula van gebouw R5.

Voor wie?

Professionals, docenten, studenten en andere mensen die (gaan) werken met jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Aanmelden?

Deelname is gratis en aanmelden kan via deze link.

Veilige contactbemiddeling voor mensen met een verstandelijke beperking