Veilig online zelf contact leggen

Zorgorganisaties reageren onverdeeld enthousiast!

 

Daten voor mensen met een verstandelijke bepreking heeft alleen zin als er wat te kiezen is. ABCDate is daarom in gesprek gegaan met alle grote zorgorganisaties in Nederland.

Vergroot de kans op geluk en liefde voor mensen met een verstandelijke beperking!

ABCDate heeft de afgelopen drie maanden gesprekken gevoerd met alle grote zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zij zien de noodzaak van een nieuwe vorm van contactbemiddeling voor hun cliënten. Geen betutteling en afhankelijkheid, maar zelfredzaamheid en een grotere kans op vriendschap, geluk en liefde.

Met ABCDate kunnen mensen met een verstandelijke beperking eenvoudig contact met elkaar leggen. ABCDate is een complete methode met een aangepaste website, ondersteuning, ontmoetingsavonden, trainingen en datebegeleiding voor zowel clienten als begeleiders. De medewerking van zorgorganisaties om een landelijk dekkend netwerk te creëren is cruciaal. Zij beschikken immers over de benodigde infrastructuur, locaties, menskracht en logistiek om mensen die elkaar willen ontmoeten, veilig bij elkaar te brengen. De komende periode worden meer verkennende gesprekken gevoerd en samenwerkingsovereenkomsten vastgelegd.  

ABCDate vergroot de kansen en mogelijkheden op het gebied van vriendschappen, daten, relaties en seksualiteit enorm. De lokale pilot in 2016 heeft dat onomstotelijk bewezen. Voor begeleiders blijkt ABCDate een handige tool om hun cliënt op een veilige manier te helpen bij het uitbreiden van de sociale contacten. Desgewenst ook met mensen buiten de eigen organisatie. Om die reden wil ABCDate ook in gesprek met alle andere datingbureaus voor deze doelgroep. Samen met Fontys Hogescholen is er dit voorjaar een bijeenkomst gepland om kennis en ervaring uit te wisselen.  

Wat zijn de voordelen?

  • De organisatie geeft met ABCDate mensen met een verstandelijke beperking meer kansen en mogelijkheden op het gebied van vriendschappen, daten, relaties en seksualiteit.
  • De organisatie beschikt met ABCDate over een veilig en gebruiksvriendelijk systeem en maakt gebruik van onze jarenlange ervaring op het gebied van bijzondere contactbemiddeling.
  • Voor begeleiders is ABCDate een handige tool om de cliënt op een veilige manier te helpen bij het uitbreiden van de sociale contacten, desgewenst ook met mensen buiten de eigen organisatie.
  • ABCDate is voorzien van tal van speciale e-learning modules rond relatievorming, weerbaarheid, seksualiteit, reizen en geld.
  • Cliënten kunnen op ABCDate onder andere zelf een profiel maken, de profielen van andere deelnemers bekijken, chatten, de helpdesk om raad vragen en iemand uitnodigen voor een ontmoeting.

Wie kan meedoen?

Iedere organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die op een innovatieve en veilige manier het sociale netwerk van cliënten wil vergroten. Cliënten kunnen meedoen als ze 18 jaar of ouder zijn, een verstandelijke beperking hebben en aan een organisatie verbonden zijn. Hoe werkt het? Onze software is volledig drempelvrij en kan eventueel voorzien worden van een huisstijl. We begeleiden cliënten en personeel op basis van een slimme menukaart. Geïnteresseerd? Ga dan naar ABCDate.nl/instelling en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Over Leer Zelf Online

Stichting Leer Zelf Online is opgericht omdat het voor steeds meer mensen moeilijk is om alle ontwikkelingen in de digitale wereld te volgen, laat staan te gebruiken. Bij Stichting Leer Zelf Online staan de kwetsbare mensen in de maatschappij centraal. Verschillende doelgroepen als senioren, mensen met een (verstandelijke) beperking, laaggeletterden, migranten en kinderen krijgen speciale websites of apps aangeboden om zelf thematisch te oefenen en hiervan te leren. De Stichting Leer Zelf Online creëert technologie op maat, waarbij de doelgroep altijd vanaf het begin betrokken wordt bij het ontwikkelen van het product. Het eindproduct is door iedereen te gebruiken en maakt het leven eenvoudiger. Zo bestrijden we technologie met technologie!

'