Veilig en eenvoudig

Nieuwe website over online flirten en sexting

Op donderdag 20 oktober lanceren Steffie, Ipse de Bruggen en Helpwanted de nieuwe website Onlineflirten.steffie.nl. Hier is in makkelijke taal informatie over online flirten en sexting te vinden.

Alle ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de site, zijn bij de lancering aanwezig. De Sekszusjes geven leiding aan een paneldiscussie.

Waarom deze website?

Het is heel belangrijk om relaties, intimiteit en seksualiteit een vanzelfsprekende plek te geven in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Want gevoelens van intimiteit en seksualiteit gelden voor ieder mens en is zelfs een recht, ongeacht het ontwikkelingsniveau of leeftijd.

Door het ondersteunen van gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat er een toename van de kwaliteit van bestaan en weerbaarheid. Daarnaast zien wij een enorme toename van datingfraude en afpersing doordat het vertrouwen van mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbaarheden wordt misbruikt.

Nieuw eenvoudig en veilig aanbod

Dit vraagt een aanbod op maat en een proactieve houding om seksualiteit als onderwerp bespreekbaar te maken, zodat we weten welke ondersteuning gewenst en nodig is. Gezonde relaties, intimiteit en seksualiteit en de ondersteuning hierin, is ook een belangrijk onderdeel van de preventie van seksueel misbruik.

Hier past een eenvoudige en positieve voorlichting bij als het gaat over het ontvangen en versturen van berichten over seks.

Makkelijke taal

Steffie vertelt daarom in makkelijke taal waar je op moet letten als je online flirt en een bericht over seks aan iemand wil sturen. Ook vertelt ze wat je kan doen als je een bericht over seks krijgt en dit niet fijn vindt.

Ook kan je met Steffie in gesprek over het ontvangen en sturen van seksberichten. Hoe pak je het sturen van een bericht over seks bijvoorbeeld aan? Of wat kan je doen als je een bericht over seks krijgt en dit niet fijn vindt?

Partners

De uitleg is gemaakt samen met de ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen. Helpwanted.nl en de Adessium Foundation hebben het allemaal mogelijk gemaakt.

Wie zijn Steffie en Helpwanted?

De vriendelijke webhulp Steffie.nl wordt gemaakt voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld museumbezoek, daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. En nu dus ook online flirten en sexting.

Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger! In Nederland wonen ongeveer 1.3 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Ook helpt Steffie inmiddels 2 miljoen andere gebruikers, zoals laaggeletterden, anderstaligen, nieuwkomers en andere mensen die een zetje kunnen gebruiken. Zo hoopt Steffie de maatschappij begrijpelijker te maken voor iedereen.

Helpwanted geeft met een telefonische hulplijn en chat, advies als je te maken hebt (gehad) met online seksueel misbruik. Op de website Helpwanted.nl vind je informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen.

Mocht je iemand kennen die de uitleg van Steffie over online flirten en sexting erg handig zou vinden, verwijs dan door naar de website Onlineflirten.steffie.nl.

Op donderdag 20 oktober lanceren Steffie, Ipse de Bruggen en Helpwanted de nieuwe website Onlineflirten.steffie.nl.