Begin je dag positief!

We willen graag weten wat er gebeurt, maar we worden vaak ook verdrietig van al dat slechte nieuws. Steffie plaatst positief nieuws, voor als je even een opkikkertje nodig hebt!


We worden door de media gevoed met een dagelijkse dosis aan slecht nieuws. Dat verkoopt immers beter en is makkelijker te produceren. Het vervelende hiervan is wel dat dit kan leiden tot een overdosis. En dat heeft weer als gevolg dat mensen die te veel negatief nieuws binnen krijgen, meer kans hebben op een depressie en angststoornissen.

Het leidt ook tot nieuwsmijdend gedrag, cynisme, eenzaamheid, totale onverschilligheid en een verlies aan binding met de samenleving. Veel nieuws is bovendien veel te ingewikkeld en prikkelrijk voor grote groepen kwetsbare mensen in Nederland.

Toegankelijk en begrijpelijk

Door eenvoudig en alleen positief nieuws te brengen, hopen de makers van Steffie.nl te voorzien in een grote behoefte. De nieuwsberichten zijn allemaal op taalniveau B1 geschreven en bevatten een eenvoudige opmaak en kleurrijke illustraties. Bovendien worden alle berichten rustig voorgelezen door Steffie.

Het lezen van nieuwsberichten die positief zijn, oplossingen en hoop bieden, kan mensen weer meer verbinden met de actualiteit en zorgen voor een positievere instelling. Ook bij het maken van nieuwe contacten is het makkelijker om een praatje te maken over iets leuks.


Voorbeeld goed nieuwsbericht van Steffie

Een voorbeeld van goed nieuws. Onderzoek wijst uit dat de natuur gezond voor je is. Steffie heeft er een eenvoudig bericht over.

Hoe kan je gezond slapen?
Een ander voorbeeld van goed nieuws. Goed slapen is gezond. Maar hoe doe je dat eigenlijk?


Steffie heeft altijd goed nieuws!
Meer goed nieuws - geschreven en gesproken op B1 niveau - vind je op Steffie.nl.

Andere lopende projecten van Leer Zelf Online