In gesprek over media

Met Mediagesprek.nl in gesprek over mediagebruik

Leer Zelf Online en Netwerk Mediawijsheid lanceren de website Mediagesprek.nl. Een laagdrempelige manier om het gesprek tussen ouders en kinderen over mediagebruik op gang te brengen.


Veel ouders kunnen wel wat hulp gebruiken bij mediaopvoeding. Daarom ontwikkelde Netwerk Mediawijsheid een paar jaar geleden de MediaDiamant, een handige wegwijzer om het gesprek tussen ouders en kinderen van 0-18 jaar over mediagebruik te stimuleren. De MediaDiamant geeft informatie en tips op vijf vlakken: plezier, balans, samen, inhoud en veilig.Met Mediagesprek.nl laagdrempelig in gesprek over media

Toegankelijk en beschikbaar in vijf talen

Het Mediagesprek, een variant van de MediaDiamant, biedt handige tips en informatie, specifiek voor ouders die op taalgebied een zetje kunnen gebruiken.

Alle informatie op Mediagesprek is in eenvoudig Nederlands geschreven. De informatie is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Turks en Arabisch. Daarnaast kan de tekst ook worden voorgelezen.

Media zijn leuk en leerzaam

Maar het gebruik van media is niet helemaal zonder risico. Het is belangrijk dat ouders en begeleiders met kinderen in gesprek gaan over mediagebruik. Met de lancering van het Mediagesprek is dit nu voor iedere ouder mogelijk. “Vanuit Netwerk Mediawijsheid willen we met onze partners zoveel mogelijk goede tools bieden aan professionals en ouders.

De MediaDiamant is een goed middel om het gesprek met kinderen over mediagebruik te starten. Met deze laagdrempelige versie kan nu een veel grotere groep ouders en begeleiders met dit onderwerp aan de slag”, aldus Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid.

Samenwerking

Het ‘Mediagesprek, met hulp van de MediaDiamant’ is van Netwerk Mediawijsheid, gemaakt door Leer Zelf Online. De website is met financiële ondersteuning van Disney tot stand gekomen.

Kijk hier op Mediagesprek.nl en download hier de flyer

Meer informatie over de MediaDiamant en aanvullende tips zijn te vinden op mediawijsheid.nl/mediadiamant. Professionals kunnen terecht op mediawijzer.net/mediadiamant voor achtergrondinformatie over het model, de toolkit met materialen en inspiratie voor het inzetten van de MediaDiamant.

Andere projecten van Leer Zelf Online