ABCDate de App

ABCDate lanceert de ABCDate App

Alle ABCDate deelnemers kunnen de nieuwe ABCDate App gratis downloaden in de Google Play Store en in de Apple App Store. Zo worden mensen minder eenzaam.


Met de ABCDate App kunnen deelnemers nog makkelijk met elkaar chatten. Ontvangen chatberichten staan direct als notificatie in het scherm. Ook kunnen ze met de ABCDate App zich eenvoudig inschrijven voor ABCDate avonden.

Berichtjes

“We merkten bij onze deelnemers dat de website soms niet genoeg inspeelde op hun behoeftes” aldus Sofie Goeting van ABCDate. “Bij de website moeten ze steeds opnieuw inloggen en ze zien niet gelijk als ze van iemand een nieuw chatbericht hebben ontvangen”. Met de ABCDate App ontvangen deelnemers gelijk een notificatie in het scherm als ze een nieuw berichtje van iemand hebben ontvangen. "En voor de app hoeven deelnemers maar één keer in te loggen. Bovendien beschikt bijna ieder lid over een smartphone en niet altijd over een privé-computer.", aldus Sofie.

Geen bezoek

De ABCDate App komt nu helemaal als geroepen. Sofie Goeting van ABCDate: “Sinds 23 maart mogen cliënten van zorginstellingen geen bezoek meer ontvangen. Met ABCDate kunnen ze gelukkig wel online nieuwe mensen leren kennen. En natuurlijk contact houden met de mensen die ze daar hebben leren kennen. We zijn blij dat ABCDate een belangrijk digitaal hulpmiddel kan zijn in tijden van groeiende eenzaamheid.”

Complete methode

ABCDate is een complete contactbemiddelingsmethode voor mensen met een verstandelijke beperking die 18 jaar of ouder zijn. Een zorgorganisatie neemt een licentie van ABCDate af en daarna kunnen al hun cliënten gratis lid worden van ABCDate. Bij ABCDate zijn de volgende zorgorganisaties aangesloten: Abrona, Amarant, Amerpoort, ASVZ, Aveleijn, Cello, Driestroom, Dichterbij, Humanitas DMH, Ipse de Bruggen, Middin, Ons Tweede Thuis, Prisma, s Heeren Loo Zuid Holland Noord en Noordwijk, Siza, Unik en Zozijn.

Meer weten of meedoen?

Staat jouw zorgorganisatie niet in het bovenste rijtje? En wil je ook graag dat jouw cliënten via ABCDate nieuwe contacten kunnen maken? Neem dan contact op met de projectleider van ABCDate Sofie Goeting via info@abcdate.nl of 0348-743277.

 

 

Meer projecten van Leer Zelf Online