Opening ProkkelWeek

La Vuelta ProkkelSterrenslag

Dit jaar opent de ProkkelWeek op 8 juni met de La Vuelta ProkkelSterrenslag. Doe mee als dagbesteding of woongroep! Hartstikke leuk!

Wat is La Vuelta ProkkelSterrenslag?

La Vuelta ProkkelSterrenslag is een groot wielerfeest voor teams van vijf mensen met én vijf mensen zonder beperking. We beginnen met een grote optocht voor alle 100 teams samen. Allemaal samen met of op 'rollend materieel'. Dat kan een tandem zijn, een bierfiets, maar ook een rolstoel, een duofiets of een aantal skippyballen. Je mag je eigen 'rollen materieel' meenemen. Daarna zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten. Het is een sportieve, gezellige dag. Je hoeft gelukkig niet goed te kunnen sporten. Het gaat vooral om samen doen. En om een gezellige middag te hebben.

Hoe kun je meedoen?

Heb je een groep van vijf mensen? Dan kun je je als team aanmelden. Je kunt hier een leuke advertentie van je team maken. En als dat klaar is, doorsturen naar de mensen van het bedrijf of van de gemeente waarmee je naar Utrecht zou willen. Of op facebook zetten en er over twitteren. Wil je weten welke teams er al mee doen, klik dan hier.

Wat heb je nodig?

 1. Vijf collega's met een beperking
  Bijvoorbeeld vijf mensen met wie je woont. Of mensen van je dagbesteding. Of vind je het leuker om mensen te gaan die dezelfde hobby hebben? Dat kan ook. Je mag je eigen team maken. Als je maar met vijf mensen bent.
 2. Vijf mensen van een bedrijf of gemeente
  Vraag welk bedrijf bij jullie de computers levert. Of de energie. Zij kennen jullie organisatie. En vinden het vaak leuk om jullie op een andere manier te leren kennen. Dat geldt ook voor de gemeente. Of voor mensen van de bank of de woningcorporatie. Maak hier een leuke advertentie van je team. En stuur dat door naar de mensen van het bedrijf of van de gemeente waarmee je naar Utrecht zou willen.
 3. Een bedrag van € 500
  Vraag de mensen van het bedrijf of van de gemeente of ze € 500,- willen sponsoren. Ze hebben vaak een potje voor teamuitjes, goede doelen of andere sponsorpotjes. Kijk ook op de teampagina of daar al een team uit jullie gemeente staat. Of neem contact met Prokkel. Soms kunnen zijn je in contact brengen met een geïnteresseerd team. Of tips geven.

Waar komen de teams vandaan?

 • Uit het hele land
 • De teams zonder beperking komen van bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries en maatschappelijke organisaties.

In totaal is er ruimte voor 100 teams om mee te doen. Zijn jullie een van die 100 teams? Meld je aan en maak je team zichtbaar voor bedrijven en gemeenten.

Wanneer

Maandag 8 juni 2020
Van 12.30 tot 15.30 uur (registratiebalie open om 11.30 uur)
Met een spectaculaire start voor duizend deelnemers

Waar

Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan3, Utrecht

*) De Vuelta is de jaarlijkse wielerronde van Spanje. In 2020 is de start daarvan in Utrecht. La Vuelta ProkkelSterrenslag is onderdeel van het voorprogramma van de Vuelta.

Projecten van Leer Zelf Online