Op de koffie bij een minister!

Of ga je liever naar de gevangenis?

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en zonder een verstandelijke beperking. Heb je een verstandelijke beperking en wil je graag een kijkje nemen achter de schermen van de overheid? Zit je met vragen aan politici waar je graag antwoord op wil? Hoe kan jij zelf bijdragen aan een beter milieu? Vind je het leuk om een echte minister of een staatssecretaris te ontmoeten? Wil jij wel eens meehelpen in de keuken van de Eerste en Tweede Kamer? Wil je zien hoe een gevangenis er van binnen uitziet? Dan is een BeleidsProkkel zeker iets voor jou!

Dit jaar organiseren veel ministeries, overheden en bedrijven zogenaamde BeleidsProkkels.

BeleidsProkkels

Meer informatie of aanmelden
Kijk voor meer informatie over BeleidsProkkels op de Menukaart BeleidsProkkels. Aanmelden kan bij Sharon van Stichting Prokkel: E-mail sharon@prokkel.nl of bel 06-24677785.

BeleidsProkkels

Prokkelstage

In de Prokkelweek is donderdag Nationale Prokkelstagedag. Dan kun je een Prokkelstage doen. Een Prokkelstage is een stage voor één dag bij een bedrijf. Dat kan overal zijn: bij de bakker, de basisschool, de gemeente. Alles is mogelijk! Het is een mooie manier om je horizon te verbreden. Het kan zelfs een vaste baan opleveren!

Zoals Tim: hij ging op Prokkelstage bij de financiële administratie van Siza. En dat heeft geleid tot een vaste baan bij de LFB. Of Jet: zij ging op Prokkelstage bij de plaatselijke supermarkt. Ook dat leidde tot een vaste werkplaats. Een andere baan hoeft niet het doel te zijn. Het kan ook zijn dat je gewoon eens wil kijken bij een ander bedrijf. Om te zien hoe ze het daar doen.

De Prokkelstage biedt veel mogelijkheden. Misschien ook voor jou? Meer informatie over hoe alles werkt vind je op de Prokkelsite of download hier de menukaart (PDF).

Prokkelstage

Snel meer weten? Je kan altijd op dinsdag, woensdag en donderdag bellen met Marian Geling op 06 – 246 777 85 of een mail sturen naar info@prokkel.nl.

Meer projecten van Leer Zelf Online