Startsein ABCDate ontmoetingsavonden

ABCDate organiseert weer veilige ontmoetingsavonden bij zorgorganisaties. Samen met cliënten van Ipse de Bruggen heeft ABCDate een speciale testochtend georganiseerd om te kijken hoe cliënten van Ipse de Bruggen de veilige ABCDate bijeenkomsten op 1,5 meter ervaren.

Cliënten van Ipse Bruggen testen bij lunchcafé de Zoetelaar een ABCDate ontmoetingsbijeenkomst. Zo testen zij hoe het gaat bij de aanmeldtafel, testen ze de diverse spelonderdelen en proberen ze wat spelletjes uit. En dat alles op 1,5 meter afstand! Is het mogelijk om op 1,5 meter een gezellige avond te hebben? En om corona even te vergeten?

De ABCDate avonden moeten weer zorgen voor het opstarten van sociale contacten

Cliënt Timo, 20 jaar en werkzaam bij de Zoetelaar. ‘’Ik wilde al eerder beginnen met ABCDate maar toen had ik nog een relatie dus hoefde ik niet meer op ABCDate. Sinds begin dit jaar ben ik weer vrijgezel. In de coronaperiode was het best wel eenzaam en ben ik weer toe aan een relatie dus wil ik graag naar een ontmoetingsavond van ABCDate.

De testochtend op 1,5 meter afstand was leerzaam en leuk om te doen. We stonden om de beurt bij de aanmeldtafel. Je moet iedere keer wel goed nadenken om goed uit elkaar te blijven staan. Maar door de aangewezen plek waar je moet zitten, gaat dat wel goed. Ik vond het ballonnenspel waarin je in een hoepel staat het leukst. Bij dit spel kom je namelijk veel over de ander te weten. En de ABCDate Contact Coach heeft mij goede tips gegeven.’’

 

Wendy van der Klaauw, ABCDate Contact Coach van Ipse de Bruggen weet dat de cliënten van Ipse de Bruggen staan te popelen om weer naar de ABCDate ontmoetingsavonden te gaan. ‘’Ze kijken er echt naar uit. Ook door corona zijn ze meer op de woningen moeten blijven en is het fijn als ze weer een uitje hebben en nieuwe mensen leren kennen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook weer uitkijk naar deze avonden, zodat er weer mooie relaties en vriendschappen mogen ontstaan.’’

Corona even laten vergeten

“Tijdens veilige ABCDate ontmoetingsavonden willen we alle mensen even de corona laten vergeten. Natuurlijk moet iedereen zich aan de 1,5 meter houden, maar we vinden het ook belangrijk dat iedereen een gezellige en onbezorgde avond heeft.”, zegt Sofie Goeting van ABCDate.

Na de testochtend wordt er unaniem door de cliënten besloten dat ABCDate ontmoetingsavonden ook fijn zijn op 1,5 meter afstand. Zo waren de afstandsstrepen voor de aanmeldtafel duidelijk. “Al was het weglopen van de aanmeldtafel soms een beetje lastig”, zegt Timo. “Maar het is wel fijn dat je handen worden gedesinfecteerd, dat is een fijn gevoel.”

Tijdens de spelletjes vergeten de cliënten even een samenleving met corona. Er wordt hardop gelachen en op een ontspannen manier met elkaar kennis gemaakt. Na afloop van de spelletjes helpt iedereen met desinfecterende doekjes de spelletjes schoon te maken en op te ruimen.