Meer kans op liefde, geluk en vriendschap voor mensen met een verstandelijke beperking dankzij ABCDate.nl

Love is in the air! HandicapNL en de landelijke datingwebsite ABCDate.nl hebben een donatieovereenkomst ondertekend waarmee zij de kans op liefde, geluk en vriendschap voor mensen met een verstandelijke beperking vergroten. Met deze financiële steun van HandicapNL wordt het in een klap mogelijk om de functionaliteiten van de website verder uit te breiden en om nog meer mensen lid te laten worden van ABCDate.

Eenzaamheidsbestrijding onder mensen met een verstandelijke beperking is een van de speerpunten van HandicapNL. De donatieovereenkomst met ABCDate sluit daarmee naadloos aan. ABCDate is een initiatief van Leer Zelf Online uit Woerden. Het is een website voor contactbemiddeling met een beproefde offline methode waar zorgorganisaties in heel Nederland lid van kunnen worden. Zo zijn ondermeer Ipse de Bruggen, Amarant, Cello, Dichterbij, Ons Tweede Thuis, ’s Heerenloo, Abrona, Amerpoort, Prisma, Middin en ASVZ al aangesloten. Jacques de Wit, projectleider van ABCDate: “ABCDate moet zo snel mogelijk een landelijk dekkend netwerk in Nederland krijgen. Alleen dan kunnen cliënten van verschillende zorgorganisaties over en weer bij elkaar daten tijdens de door ons georganiseerde en begeleide ontmoetingsavonden en thema-avonden”.

De donatieovereenkomst van HandicapNL loopt voor een periode van minimaal een jaar met een uitbreiding naar twee jaar. “Deze donatie betekent alles voor deze doelgroep, omdat ABCDate niet alleen voorziet in liefdesrelaties, maar ook in een maatje om bijvoorbeeld naar de bioscoop te gaan of om te sporten of te bewegen. Wij kunnen met ABCDate mensen tussen zorgorganisaties in verbinding met elkaar brengen, zodat hun sociale kring groter wordt en zij meer geluk en plezier in het leven kunnen ervaren”.